iPhone 4 införskaffad

iPhone-kö utanför Smedjan i Luleå

Så i fredags var det då dags för Sverigepremiär på nya iPhone 4. Jag kom ihåg för drygt två år sedan då jag stod på samma plats i kön utanför Smedjan och köade då iPhone 3G skulle lanseras i Sverige. Då har jag för mig att jag var 5:e eller 6:e person i kön, fast jag anlände relativt sent till dåvarande kö (kring 08:00) och butiken öppnade 10:00).

Med detta i bakhuvudet såväl som det faktum att iPhone på sistone ju blivit rena ”Svensson-telefonen” (vilket jag verkligen skriver i positiv bemärkelse) tänkte jag att det kan vara det samma att börja köa ett par timmar tidigare. Så jag ställde väckarklockan på 05:00 och siktade på att vara på plats i kön ca 06:00. När jag kom fram till kön strax efter klockan sex så skymtade jag en kö som redan var ett 10-tal personer lång. Jag anslöt kön och räknade noga personerna framför mig… fick det till 12 st. Med andra ord fanns det ju faktiskt en riktigt bra chans att få tag i en telefon – Detta också med tanke på att det ryktades i kön om att det skulle finnas ett 30-tal telefoner till försäljning (var man nu fått dessa uppgifter från?).

På samma sätt som för två år sedan så var stämningen i kön god och det uppstod ett par spontana och intressanta diskussioner med människor som jag tidigare varken mött eller konverserat med. Dock så var det lite småkul att jag kände igen ett par personer från köandet för två år sedan.

Tiden förflöt hur som helst snabbt och fyra timmar kändes faktiskt som särskilt länge… dock ska väl nämnas att de som köat längst hade kommit kring kl. 01:30 vilket kanske också gjorde att mitt perspektiv på att vänta 4-timmar jämfört med 8,5 timmar kändes väldigt överkomligt… såvida att jag då också skulle få tag på en telefon…

Väl inne i butiken gick det upp för de flesta att 32Gb-versionerna skulle ta slut rätt så omedelbart… då var bara frågan hur många exemplar de hade kvar av 16Gb-versionen… mitt nummer (#13) ropades ut och med andra ord så hade min plats i kön räckt för att få tag på en telefon. NSD var på plats och ville göra en intervju med mig, men jag var inte riktigt på humör, kände mig lite småtrött och ville helst gå hem så snart som möjligt.

Fredagen spenderades till stor del att utforska de nya funktionerna såväl som skillnaderna mot min 3G. Genom att jag inte uppgraderade mig till iPhone 3GS när den kom förra året så känns verkligen den nya telefonen supersnabb. Möjligheten att också köra Spotify i bakgrunden, en helt fantastisk skärm gjorde att det redan där var ett köp väl värt. Kameran är också helt klart ett lyft och möjligheten att filma i rätt så bra upplösning gjorde mig också sugen på att ta mig ut och ta ett par videos… blir intressant att se om YouTube, Facebook m.fl. kommer stödja möjlighet att ladda upp video i bättre upplösning på lite längre sikt.

I vilket fall som helst är jag jättenöjd med inköpet, Apple har verkligen lyckats göra en underbar telefon ännu lite mer underbar och trevlig att använda. För visso så är fortfarande iPhone kanske inte bäst i klassen på några enskilda features jämfört med andra telefoner förutom på ett plan – helheten. Denna helhet gör att jag verkligen använder och vill använda de funktioner som finns i telefonen på ett helt annat sätt än vad någon annan mobil någonsin vill få mig att göra. Den ser ut och känns verkligen jättebra att hålla i. Att jag sedan tappar något samtal när jag håller handen på ett visst sätt i samband med usel täckning – det har jag redan upplevt med samtliga mina gamla telefoner så det är sannerligen inget nytt.

Köandet var alltså absolut värt de där 4 timmarna, kanske hade jag t.o.m. kunnat njuta ännu mer av stämningen och atmosfären om jag gått upp tidigare och köat ett par timmar till!

Annonser

Publicerad av Erik Ellingsson

Amateur actor, Sceptic and IT consultant with interest for Hockey (of course for my local team - Luleå Hockey), Environmental issues, Photography and Golf.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: