Halvvägs!

Under början av året beslutade jag och en kompis oss för att läsa igenom Bibeln – något som länge legat på min ”att-göra-lista”, inte för att jag räknar mig som troende utan mer av nyfikenhet och i ett allmänbildande syfte.

Vi beslöt oss för att varje vecka träffas och diskutera det vi läst under veckan då många av Bibelns böcker kan tolkas olika i sitt i innehåll så väl som att det hjälpt på vägen att komma igenom det gamla testamentet.

De böcker jag nog främst tar med mig och som varit intressantast är: skapelseberättelsen/moseböckerna, domarboken, Kungaböckerna, Ordspråksboken, Job, Daniel, Jona och Judit. Särskilt intressant var nog moseböckerna så här sett i backspegeln.

Jag ska vara den förste att säga att det inte varit lätt att läsa en viss mängd sidor i Bibeln till varje vecka men summa summarum så har resan ändå hittills varit intressant och lärorik. Nu blir det i alla fall intressant att komma igång med böckerna i det Nya Testamentet.

För vidare förkovring i ämnet kan jag rekommendera http://www.bibelsajten.nu

Annonser

Publicerad av Erik Ellingsson

Amateur actor, Sceptic and IT consultant with interest for Hockey (of course for my local team - Luleå Hockey), Environmental issues, Photography and Golf.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: