Porto

Jag har precis käkat frukost på Hotell Fenix i Porto – vilket för övrigt varit ett väldigt bra och välordnat hotell.

Igår reste vi tidigt som satan från Arlanda (flyget gick 06:45) med riktning mot Barcelona. Väl framme så passade vi på att luncha och sedan checka in på nästa flight mot Porto. När vi checkade in automatincheckningen verkade inte resan vara i sin ordning… Vi fick upp den på skärmen, men vi kunde inte skriva ut boardingkort etc. Vi beslutade oss så för att ta hjälp av en person på flygplatsen och efter ett tag blev vi lotsade till rätt incheckningsdisk. Den som tog emot oss var snabb och trevlig och inom kort satt vi på planet mot Porto.

Väl framme letade vi oss fram mot tunnelbanan ute vid flygplatsen, vi hade dock inte förberett oss på att det enbart gick att köpa biljetter till tunnelbanan med mynt… Vi gick tillbaka till flygplatsen och såg till att helt enkelt köpa våra biljetter där istället.

Jag och Patrik hade räknat ut vilket stopp vi skulle stanna på och såg till att hoppa av på rätt station… Dock så visade det sig att vi inte var riktigt rätt – efter en del promenerande och diskussion med ett par poliser vid nedanstående plats så hittade vi en Turistbyrå som visade att vi skulle ha hoppat av tre hållplatser tidigare.

Sagt och gjort vände vi åter mot tunnelbanan och såg den här gången till att hoppa av vid rätt stopp – Casa de la Musica. Vi orenterade oss bättre här och hittade så småningom till hotellet.

20110805-103840.jpg

På kvällen passade vi på att komplettera en del saker på de lokala affärerna såväl som att gå runt lite i den lokala omgivningen samt äta en god bit mat – givetvis portugisiskt!

Gårdagen avslutades sedan med en sväng till baren – inte så dumt att kunna köpa en öl för 15 spänn 🙂

20110805-103853.jpg

Nu ska vi se till att ordna med bussbiletterna till Vigo för att sedan kunna ta oss vidare mot Tui där vandringen utgår från i morgon.

Annonser

Publicerad av Erik Ellingsson

Amateur actor, Sceptic and IT consultant with interest for Hockey (of course for my local team - Luleå Hockey), Environmental issues, Photography and Golf.

Delta i diskussionen

4 kommentarer

 1. Vad roligt med uppdatering! Skönt att flygresan gått bra och billig öl sitter ju aldrig fel 🙂 Spännande att följa med dig på vandring här från skrivbordet, ser fram emot fler inlägg och bilder. Kram Syster

  Gilla

  1. Jo tack, jag ska försöka få upp lite bilder vart efter och i den utsträckning som det finns wifi-zoner under resans gång….

   Gilla

 2. Från Karin har jag fått veta att du för en reseblogg från din pilgrimsvandring. Det ska bli intressant att följa din resa i både text och bild. Hoppas att vandringen blir en fantastisk upplevelse för din del.

  Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: