Porino

Idag började den ”riktiga” resan, det vill säga vandringen till fots mellan Tui och Santiago de Compostela. Morgonen började verkligen inte bra… Så fort man slog upp ögonen så var det hällregn utanför… Det gjorde också att vi avvaktade i det längsta med att börja gå för att försöka vänta ut regnet. Efter frukosten upptäckte jag att det var bättre väder ute och det kan du också se på videon nedanför:

Väl kl 12 hade det så slutat att regna, vi checkade ut från hotellet och sedan var det bara att försöka hitta ut ur Tui, regnskydden var redan påsatta på ryggsäckarna bara ”utifall att”… Vi vandrade sedan 1,7 mil till en Liten by som heter Porino. Under den första vandringen stötte vi på en hel del vinrankor såväl som skog, porlande bäckar och ett jäkla långt industriområde. Området beskrevs som själlöst av vår guidebok och det kan jag verkligen hålla med om.

Vi stannade bland annat till vid feberns bro där ett monument är rest över San Telmo som avled av feber på sin pilgrimsvandring.

20110807-055552.jpg

Dessutom kan ni se på bilderna att det är många stenar placerade på de stora vägmarkörerna, dessa har en speciell innebörd:

”Många väljer en sten där hemma någonstans. En sten som symboliserar någon börda som man bär på, en inre börda. Stor eller liten sten, det bestämmer man själv, beror på storleken på bördan. Den bär man i ryggsäcken varje dag. Mankänner varje steg bördan, det som hämmar en i livet, som man självmant bär på. Under pilgrimsvandringen får man tid att tänka över sitt liv och se vad denna börda står för. Sedan vid ett visst tillfälle är det dags att lägga ifrån sig stenen – om du är redo att göra dig av med bördan”

20110807-065512.jpg

Vi har dock inte med oss några egna stenar, men man kan se att en hel del bördor har släppts under årens gång (se nästkommande inlägg).

Vi närmade oss sedan Tui och efter att ha vandrat flera kilometer genom ett själlöst landskap av industrier nådde vi så innerstan av Porino.

20110807-065853.jpg

Sedan blev det incheckning på det lokala hotellet följt av en rundvandring i Porino med lite skönt barhäng på gatorna följt av en rejäl bit kött på en lokal restaurang.

I morgon är vandringen totalt på 2,1 mil varav två berg på 235/153 meter också ska övervinnas.

Annonser

Publicerad av Erik Ellingsson

Amateur actor, Sceptic and IT consultant with interest for Hockey (of course for my local team - Luleå Hockey), Environmental issues, Photography and Golf.

Delta i diskussionen

1 kommentar

  1. tanken med att stenen, beroende på storlek, motsvarar en personlig börda som man frivilligt bär på, den tanken gillar jag.

    Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: