Skavsår och Irritation

På Söndag morgon behövde jag ta hand om ett skavsår som uppstått under den första etappen, men jag noterade också ett par till som var på tillväxt. Jag åtgärdade det jag kunde och sedan lämnade vi Porino mot bergen och mot Arcade för nästa övernattning.

Det var bitvis väldigt brant att gå både uppåt såväl som neråt och jag kände också värken i fötterna. Denna etapp var mer psykiskt utmanande då vi hade två berg vi skulle över.

Det gick bra att följa leden fram till strax innan byn Mos där vi skulle passera förbi en stor motorväg. Plötsligt var skyltningen borta och vi famlade i blindo… Så småningom mötte vi en förbipasserande kvinna som med spanska och teckenspråk iaf kunde gestikulera i vilken riktning vi skulle gå. Vi gick i riktningen men kunde fortfarande inte se några tecken att vi faktiskt var på spåret, så efter ca 10 minuter kommer det en man förbipasserande som jag frågar och han pekar lika glatt som kvinnan. Blott 100m från det mannen pekade var vi så på spåret igen.

Innan Mos passerade vi även Magdalena Magdalena som satt i den gassande solen:

20110807-074709.jpg

Här näst kom vi ganska snart in i byn Mos där vi passade på att beställa en ”Coca-Cola frió” mitt sätt iaf att säga att jag ville ha en kall Coca-Cola – och det fick vi!

20110807-075043.jpg

20110807-075125.jpg

Efter Mos bar det bara uppåt över det första berget ”Monte de Cornedo”, en slitsam stigning. När vi var uppe på toppen kunde man se en massa skog som såg ut och luktade som granskog, vem vet det kanske var just granskog 🙂

20110807-075443.jpg

När vi kommit en bit neråt så kunde vi för första gången se ner i den dal vi skulle passera såväl som nästa berg vi skulle passera, jag tror det var här som jag började att bli irriterad (på mig själv) för att det var så pass långt kvar och med fötter som redan värkte en hel del.

20110807-075833.jpg

20110807-075920.jpg

Efter ett bra antal kilometrar senare var vi så nere i staden Redondela, här var min irritation som störst och vi satte oss ner på ett café mitt i staden för att se vad den sista del-etappen hade att bjuda på.

20110807-080326.jpg

Efter ett kort uppehåll med ytterligare en ”Coca-Cola Frió” satte vi så av ut ur staden och upp över berget ”Alto de Lomba”. Tur nog var denna bestigning ungefär hälften så hög och det var bara drygt 6 km kvar till övernattningen. En bit upp på berget blev vi tvungna att stanna för ett övergångsställe, vände oss upp och fick syn på en rätt fin utsikt över bukten och ”Vigo suspension Bridge”.

20110807-080809.jpg

Vi nådde så toppen och satte så fart mot Arcade och nästan nere möttes vi både av en fin utsikt såväl som många stenar – jag antar att många bördor släppts just här – tre enorma stenpelare bredde ut sig längs vägkanten.

20110807-081047.jpg

Nu var det bara kvar att ta sig fram till staden och till hotellet. Min sista irritation blev över att vi gick lite fel – dock så gick vi in och frågade efter vägen på en restaurang. Äntligen tornade sig då Hotel Isape upp på horisonten. Jag var så slut i fötterna att jag bara sjönk ihop i soffan vid incheckningsdisken. Patrik fick sköta incheckningen åt oss.

Så snart jag hade kommit upp på rummet så kontrollerade jag att rummet hade internet som fungerade och sedan var det dags att krypa ner i ett varmt bad – kändes fantastiskt lyxigt efter en lång promenad. Nu efter några timmars vila är det dags att gå ner och äta middag följt av mer vila på rummet.

Morgondagens sträcka är bara 1,1 km lång så jag hoppas att mycket vila och lite omhändertagande av fötterna ska göra att jag åtminstone känner mig lite mindre irriterad då.

Annonser

Publicerad av Erik Ellingsson

Amateur actor, Sceptic and IT consultant with interest for Hockey (of course for my local team - Luleå Hockey), Environmental issues, Photography and Golf.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: