Caldes de Reis

Jag sover nästan, är alldeles varm i ryggen, jag hör ett svagt ljud av människor, kyrkklockor och porlande vatten i bakgrunden. Jag dåsar nästan till, men kommer på mig att det är dags att vända på mig för att inte bränna mig. Jag tänkte i dagens inlägg börja med det som hittills varit mest fantastiskt under hela resan – kvällens hotell som med sina lummiga trädgårdar av olivträd blandat gammalt med nytt, pooler, spa och bungalows och alltihop ramas dessutom in av att norra Spanien visar sitt allra bästa väder. Här ligger jag och myser och behöver inte tänka på något annat i hela världen – det känns helt underbart!

Morgonen börjar dock i Pontevedra där vi gjorde uppehåll i går. Efter frukosten satte Patrik iväg på dagens sträcka medan jag passade på att besöka ett av de mest historiska landmärkena under hela resan – Pilgrimstorget där pilgrimskyrkan ”Santuario de Pelagrina” står i all sin prakt. Väl inne i kyrkan passade jag på knäböja vid en ledig bänk och stanna upp för reflektion – blev en fin och meditativ stund i kyrkan.

20110809-080648.jpg

20110809-080712.jpg

20110809-080735.jpg

20110809-080758.jpg

Efter kyrkan promenerade jag mot hotellet passerandes genom centrum och ett antal parker.

Efter ut checkning blev det så dags att checka ut och sedan ta sig till fots mot busstationen som låg på andra sidan staden. Fick syn på stans järnvägsstation och sedan fick jag en glimt av busstationen. Tog mig fram till ett välfyllt biljettkontor som mer liknade Vietnam än Spanien och frågar vänligt kvinnan bakom disken: ”Habla Ingles?”. Precis som samtliga tidigare tillfällen (förutom på hotellen) svarade hon ”No”. Dvs hon pratade inte Engelska och jag skulle nu behöva ta hela dialogen på Spanska. Någon minut senare har jag köpt biljetten och inser att det är dryga två timmar till bussen ska avgå. Jag passar då på att beställa en cappuchino på ett lokalt café i närheten – och döm av min förvåning hur den serverades 🙂

20110809-080930.jpg

När bussen så körde in på perrong 24 gjorde jag klart med busschauffören om det var rätt buss såväl som om det var en station eller en hållplats jag skulle stanna vid – givetvis var det en hållplats, vilket innebar att jag själv var tvungen att ge signal om att stanna. Jag gjorde sedan en snabb estimering över hur lång tid turen borde ta såväl som att korsrefererade resan med kartan från min guidebok.

På vägen ut ur Pontevedra blev det totalt stopp i trafiken, det visade sig vara ett hundratal Japanska pilgrimmer som fått poliseskort genom hela staden och nu blockerade de alla vägar som ledde ut ur staden och varken passagerarna eller bilarna omkring var nöjda med ett totalstopp på 10 minuter i trafiken. På bilderna ser man de komma gående samtidigt över hela bron såväl som att de sedan passerar precis framför vår buss.

20110809-081022.jpg

20110809-081039.jpg

Resan fortsatte så och ju närmre tiden led började jag misstänka att det snart var dags att kliva av. Tack och lov hade busschauffören sagt innan att när vi kommer till en motorvägsavfart så är det nära. Jag gick fram till honom och kollade om det var nästa hållplats – vilket det visade sig vara. Inom kort så befann jag mig bredvid hållplatsen och fick fråga mig fram än en gång för att kunna lokalisera mig. Inom kort stod jag inne vid hotellet. Jag han precis ta en tur förbi den lokala affären och besöka byns kyrka (som dock var stängd) innan Patrik kom och vi passade sedan på att sola och bada resten av eftermiddagen.

20110809-081215.jpg

20110809-081231.jpg

20110809-081334.jpg

Nu är det dags att gå och käka (Jo, jag vet – i Spanien äter man väldigt sent).

Annonser

Publicerad av Erik Ellingsson

Amateur actor, Sceptic and IT consultant with interest for Hockey (of course for my local team - Luleå Hockey), Environmental issues, Photography and Golf.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

 1. Du är verkligen på rätt plats just nu. Här är det 10 plusgrader och det blåser kallt. Njut av din pilgrimsfärd trots att det inte blev som du hade tänkt. Du gör ju din resa men på ett annat sätt och det kan bli minst lika bra. Skavsår är inte att leka med… när jag var i Paris drabbades jag av detta och vet hur fruktansvärt ont varje steg tar. Hade köpt nya skor och naturligtvis inte gått in dem, man lär sig ; )
  Hälsningar
  Stina

  Gilla

  1. Helt klart. Fötterna är idag i alla fall på väg tillbaka. Man får också verkligen glädja sig åt det fina vädret som just nu ligger kring 30-strecket.

   Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: