Temeldags!

Temlor, eller förlåt mig… Semlor är något som jag alltid misslyckats att baka, konsistensen på bullen har aldrig varit riktigt bra – å ena sidan alldeles för lös eller så på tok för kompakt. Idag så valde jag en annan variant – nämligen att baka bullen på surdegsgrund såväl som fyllning med crème pâtissière och mandelmassa – resultatet blev superbra, både gällande konsistens såväl som smak.

semlor

Receptet kom från Sébastien Boudets blogg http://www.brodpassion.se (finns även på recept.nu). För dig som inte testat att baka dessa surdegssemlor – prova! Sedan så hade Sébastien också bra filmer som visar olika moment i bakningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s