Pesto

Skördade mycket basilika igår från örtplanteringen och passade då på att laga en pesto som blev sjukt bra.

Receptet som jag utgick från kommer från Tasteline:

Jag lagade min Pesto så här:

Ingridienser:

  • 60 gram pinjenötter
  • 1-2 krukor basilika
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 110 gram parmesanost
  • 2 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Tillagning:

  1. Rosta pinjenötter
  2. Mixa basilika och de rostade pinjenötterna i en mixer eller matberedare
  3. Lägg i vitlök och lite av oljan. Fortsätt att mixa. Tillsätt resten av olivoljan, eller till du får den konsistens du önskar. Tänk även på att Peston tjocknar lite i nästa steg.
  4. Tillsätt riven parmesanost och rör om. Smaka av med några drag på salt- och pepparkvarnen

Avnjut 👌

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s