Hummus á la soltorkad tomat

Jag snöade för några veckor in mig på Sevans Hummus med Soltorkad tomat och bestämde mig för att testa göra en egen variant då det ju är så rackarns gott!

Så här gjorde jag min Hummus á la soltorkad tomat:

  • 1st Konservburk färdiga Kikärtor (410g/250g avrunnen)
  • 1 Krm Smoked Paprikapulver
  • 2 Krm Spiskummin
  • 1/2st (liten) citron (ca 2 tsk)
  • 2-4 Msk Rapsolja
  • 1/2 Tsk Salt (tillsätt mer om du gillar salt)
  • Peppar (några drag på kvarnen enligt tycke och smak)
  • 5st Soltorkade tomater (körde med Zetas ”Grillade” Soltorkade tomater)
  • 1st Vitlöksklyfta (klyftad)
  1. Lägg alla ingredienser i en matberedare.
  2. Mixa ingridienserna till slät/fin konsistens (du kan skala kikärtorna om du vill ha super-krämig konsistens, jag gjorde inte det).
  3. Fortsätt att mixa smeten och tillsätt till sist rapsolja tills du uppnått önskad konsistens.

Förvara hummusen i tätslutande förpackning i kylskåp. Står sig en vecka utan problem.

Det blev en riktigt god hummus som är super-god att dippa, ha på mackan eller som tillbehör till något grillat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s